Dag & Nacht IP Camera set

Een verstandige keuze voor een IP camera maken?

Dat begint met het kopen van een IP camera

Wanneer u ervoor kiest een IP camera te kopen, dan kiest u voor een goede beveiligingscamera die als grote voordeel heeft dat hij regelrecht op het computernetwerk functioneert. Een Internet Protocol camera (kortweg IP cam) is aangesloten op uw draadloze netwerk, switch of internet router. Dag & Nacht IP Camera setDaardoor kunt u de opgenomen beelden eenvoudig en wanneer u maar wilt controleren (en eventueel opslaan) via uw iPhone, iPad, tablet, smartphone of computer. Zo zijn uw huis en/of andere eigendommen altijd en overal beveiligd!

Soorten IP camera’s
IP camera’s zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er camera’s die binnen en camera’s die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Er zijn netwerkcamera’s zonder en camera’s met infrarood (voor een beter nachtzicht). Bij camera’s zonder infrarood is het overigens ook mogelijk er een infrarood lamp bij te kopen. Ook de vorm verschilt per camera (naast de traditionele vorm zijn er ook camera’s in dome-vorm), net als het materiaal waarvan de camera gemaakt is (naast metalen camera’s maken ook plastic camera’s deel uit van ons assortiment). Wij bieden camera’s van 1,4 megapixel tot maar liefst 5 megapixel.

Ook zijn diverse soorten lenzen mogelijk, naast IP camera’s met een vaste lens bieden wij namelijk ook camera’s met varifocale lenzen aan (deze lenzen kunt u zelf instellen). Sommige camera’s hebben een CMOS sensor, hiermee is een goed beeld overdag gegarandeerd. U kunt ook kiezen voor een Sony Effio lens, waarmee u betere beelden krijgt als het donker is.

Extra functies
Sommige camera’s beschikken over extra functies. U kunt hierbij denken aan camera’s met bewegingsdetectie (waarbij u eventueel een e-mail met een momentopname ontvangt bij beweginsdetectie), camera’s die vandaalproof zijn en camera’s die u kunt bewegen en kantelen (het zogenaamde pan – tilt). Sommige camera’s zijn uitgerust met POE-support (POE staat voor Power over Ethernet, bij camera’s met POE-support heeft u geen stroomadapters meer nodig). Er zijn ook camera’s die beschikken over extra audio-opties als een speaker of microfoon. Ten slotte zijn op sommige camera’s afzonderlijke privacyzones in te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bepaalde kamer filmen, maar uw computerscherm afschermen.

Prijs
De prijzen van welk IP camera u wilt kopen is in de eerste plaats afhankelijk van het type camera waarnaar u op zoek bent. Ook hangt de prijs van een beveiligingscamera af van de extra functies waarover de camera dient te beschikken. Een Wifi bewakingscamera van 1 megapixel heeft u bijvoorbeeld al voor 50 euro, een zeer uitgebreide camera met diverse extra opties kost tussen de 200 en 300 euro.